blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG programalice
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
7
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
ProgramAlice



COMICS SALÓN 2018
pridal ProgramAlice 1.10. 2018 o 18:14



 COMICS SALÓN 2018

Tohtoročný ComicsSalón sa pre nás niesol v znamení cosplay súťaže a preto sa v tomto článku budem vyjadrovať o akcii z pohľadu súťažiaceho, ktorý moc iného nestihol.

Súťažiť sme sa vybrali ja, Sir Drako a živá kulisa Bruce. Svoju podporu nám prišli vyjadriť Ratchetko, Kira a svetlo jeho života Janka. Roné a Dante sa akcie nezúčastnili. Edward stále lieta nad Anglickom s Harry Potterom.

S výrobou kostýmov z hry Horizon zero dawn (Aloy a Helis ) sme so Sir Drakom začali na začiatku júla, takže sme boli presvedčení o tom, že stihneme všetko načas a týždeň pred akciou budeme mať vyložené nohy. Nestalo sa. Nestíhali sme viac ako kedykoľvek predtým.

Nastalo výrobné peklo. Chodili sme skoro ráno do roboty, neskoro z roboty a doma sme hneď vyrábali kostýmy, všetko ostatné išlo bokom. Keď sme si mysleli, že všetko bude ok, tak sa nám veci začali rúcať ešte viac - už sme si chystali lano, stoličku a vhodnú haluz na zavesenie.

Keď to vyzeralo, že nemôže byť horšie, tak sme sa rozhodli, že chceme živú, totálne namakanú 2 D kulisu watchera :D O tú sa nám 2 dni pred akciou rozhodol postarať Bruce, ktorý sa mohol na poslednú chvíľu aj roztrhať. To čo vyzeralo ako ľahké sa ukázalo ako ťažké a tak sme po nociach vymýšľali čo a ako, aby sa nám veci nerozpadli a dali vôbec nosiť.

 

PIATOK

Zhrniem to takto. Na ComicsSalón sme sa v piatok - 1. deň akcie dostavili až o 19:00. Tešili sme sa na turnaj Tekken a jediné čo sme stihli bola registrácia na cosplay súťaž . Kostýmov bolo v menej, ale pohyboval sa tu super Obelix :) Celkovo sme boli prekvapení z veľkého počtu ľudí v tento deň, takýto silný začiatok si ani nepamätáme. O 21:00 sme opäť makali na výrobe cosplay v hotelovej izbe až do jednej ráno. Sir Drako a Bruce už vyzerali, že skolabujú na mieste, ale nakoniec sa im podarilo vysústružiť všetko čo potrebovali.

 

SOBOTA

Sobota mala prebiehať nasledovne – o 12:00 byť na mieste, pripravení. Dorazili sme po 13:00. Obed sme nemali. Hneď sme sa išli hlásiť na povinné zákulisné hodnotenie porotcami zblízka. Súťažiacich bolo 30. Všetci, plus ďalší ľudia sme sa tlačili v úzkej chodbe bez okien a čerstvého vzduchu. Kto raz skúsil cosplay vie, že je to v takýchto podmienkach hotové peklo, lebo sa spotíte a unavíte len tým, že dýchate. Mali sme poradové číslo 20. Súťaž mala začať o 15:30, takže celú dobu sme v podstate strávili dusením sa v tej chodbe a aj tak nás nakoniec zhodnotili až po súťaži (keďže sme sa na rad nedostali) s tým, že sme tam opäť museli potom čakať. Proste celé zle. Keď som hladná a unavená, som nepríjemná, zlá a nemôžem si s tým pomôcť. Preto som občas z danej miestnosti odbehla a chodila sa vetrať na opačnú chodbu s oknami.

Dočkali sme sa príchodu Ratchetka, Kiry a Janušky. Všetci vyparádení ako modelky. Janka to dala na sexicu z anime školy. Ratchetko si nechal narásť briadku a vlasy (pristalo mu to veľmi), len neviem čo by mu na to povedal uhladený Joffrey z Hry o tróny. Kira je zhasnutá hviezda sama o sebe, masku nepotrebuje.

Ratchetko má nový fotoaparát a dokáže za jednu sekundu vyfotiť 2000 fotiek. Je to rodený paparazzi. Akcia sa im páčila, pobehali všetko, popozerali obchody a skúsili hry ako napr. Tekken a Nintendo Labo - to bolo skvelé. Ak by som nepredala switch určite by som si ho zaobstarala. Kira a Drako sú stále majitelia spomenutej konzoly, tak predpokladám, že oni Labo skúsia aj doma.

Vrátim sa k súťaži. Nacvičené sme nemali na program nič a tak to aj vyzeralo. Nepopadali sme z pódia dole, ani sme sa nerozpadli - to bol pre nás celkom úspech. Najprv som išla ja, potom Drako a nakoniec sa pridal s kulisou watchera Bruce. Ten ju vymyslel tak, že na mieste mohol watcherovi zapnúť priateľské modré svetielka a následne ich vedel prepnúť na nepriateľské červené svetielka. Nám sa to celkom páčilo, bola to sranda. V hľadisku nás povzbudzovali Ratchetko, Kira a Januška. Všetko zaznamenali ako sa patrí.

Súťažiaci mali skvelé kostýmy, bolo vidieť, že si dali záležať. Mne sa najviac páčila Jaina z Warcraftu a obrovský Orc, ktorý bol asi z Might and magic – môžem sa však mýliť, moc sa v tomto druhu hier nevyznám, tak ak to bolo z inokade.....

Potom prišlo na rad očakávané osobné hodnotenie. Prebiehalo v angličtine, porotcovia pozostávali zo zahraničných cosplayerov. Všetko chytali, skúmali, pýtali sa ako sme čo vyrobili a z čoho.

V ten deň sme už stihli iba tombolu, ja som väčšinu kostýmu dala dole, ale Sir Drako držal statočne dokonca.

Záznam zo súťaže cosplay si môžete pozrieť na tomto videu, ktoré zverejnila oficiálna stránka Comics Salónu. Naša „prechádzka“ po pódiu začína približne na 59 minúte 30 sekunde.

 

NEDEĽA

Nedeľa prebiehala najlepšie. Ľudí tu už nebolo tak veľa a dalo sa ľahko vyskúšať všetko herné. Najviac sa nám páčili využité vonkajšie priestory. Xbox mal postavený veľký stan s konzolami (toto osobne vidím ako najlepší nápad do budúcna tejto akcie, keďže tam bolo dostatok priestoru a aj čerstvý vzduch). Drako a Bruce si skúsili streľbu z luku, preteky autíčok a pozreli sme si predstavenie tréningu bojových umení. Okrem iného ste si tu mohli zahrať aj niečo ako laser game. Stánkov s jedlom bolo množstvo, nás nalákali na belgické wafle, ktoré stáli zato :) Okrem iného ste mohli podporiť umelcov a kúpiť si ich výrobky s anime, hernou a filmovou témou. Ihrisko tu malo kútik, kde ste si zahrali spoločenské hry. Z obchodov to bola klasika. Nám k srdcu prirástol stánok s replikami zbraní, kde si Bruce kúpil repliku Nerovho meča z Devil may cry. V Nekonečno kúpil pop figúrku Juggernauta z Doty a mňa potešil figúrkou watchera z Horizon zero dawn

Na akcii bol aj Sector - Kira spomínal , že ich videl a bol pozrieť v ich sekcii na poschodí. Ja som iba raz zahliadla asi na sekundu niekoho s tričkom Sector a to bolo asi tak všetko. V minulosti mali okrem prednášok na poschodí pevné miesto na prízemí, čo bolo podľa mňa lepšie, lebo ste ich hneď našli aj keď ste nemali pri sebe plánik s mapkou.

 

Najbližšie sa tešíme na Animeshow v marci. Snáď dovtedy zlepšia veci ohľadom organizácie cosplay súťaže. Ako každý súťažiaci sme sa rozprávali s jej organizátorkou, ktorá sa pýtala na to, čo treba zlepšiť. Sama bola nahnevaná na niektoré veci ako vyšli - respektíve nevyšli. Organizovať podobnú akciu musí byť náročné, za čo majú všetci, ktorí sa na nej podieľajú obdiv a veríme, že v budúcnosti to pôjde všetko k lepšiemu. Už teraz vymýšľame kostýmy na súťaž :D

 

Zatiaľ ponúkame profesionálnu Ratchetkovu foto-paparazzi tvorbu. V prípade záujmu ho môžete aj kontaktovať do komentára, s fotoaparátom je vždy pripravený na akciu ! Niektoré fotky sú naše, ale aj od cosplayer.sk, brloh.sk, cosplay-anime.at. Postupne budú ešte v blogu pribúdať ďalšie.

 

 



Prístupov 8527
Kvalita článku
(100%) hlasov 4

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Animeshow 2019
[ 2.4.2019] (príspevkov 21)
COMICS SALÓN 2018
[ 1.10.2018] (príspevkov 86)
Animeshow 2018
[ 3.4.2018] (príspevkov 11)
VIECC 2017 / Vienna Comic Con 2017
[ 19.11.2017] (príspevkov 10)
4everLoserGamers - Comics salón / IstroC...
[ 26.9.2017] (príspevkov 0)
Comics salón / IstroCon 2017
[ 20.9.2017] (príspevkov 9)
Kresby 3
[ 17.11.2015] (príspevkov 48)
Benátky 2015
[ 13.5.2015] (príspevkov 1510)
Animeshow / Gameexpo 2015
[ 10.3.2015] (príspevkov 793)
Moje pokladíky
[ 25.1.2015] (príspevkov 1011)