blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG programalice
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
7
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
ProgramAlice



VIECC 2017 / Vienna Comic Con 2017
pridal ProgramAlice 19.11. 2017 o 19:33



VIECC 2017 / Vienna Comic Con 2017

 

18.11.2017 sme sa rozhodli zúčastniť 1x akcie VIECC. Chystali sme sa na ňu už predtým, ale nikdy sme to nedotiahli, konečne až teraz.

Akcie sme sa zúčastnili ja, Sir Drako, BruceLee1991 a Danted. Rozhodli sme sa prepraviť autobusom, keďže to bol pre nás najbezstarostnejší spôsob. Sir Drako objednal online lístky. Vyrážali sme všetci z Nitry – smer Bratislava a z tadiaľ do Viedne. Autobus stojí neďaleko miesta konania – Messe Wien – teda asi 10 minút pešo, takže nebolo problém to nájsť. Vstupenky na akciu sme objednávali takisto online, cez oficiálnu stránku akcie.

Po dorazení na miesto nás privítala veľmi dlhá rada. Predpokladali sme, že si vystojíme asi pol hodinu, kým sa dostaneme dnu, ale na naše prekvapenie všetko prebiehalo veľmi rýchlo a do 10 minút sme už boli vo vnútorných priestoroch. Tu nás nasmerovali k prepážkam, kde sme sa preukázali digitálnym čiarovým kódom – vstupenkami – podobne ako keď si kupujete online lístok do kina. Reálna vstupenka už mala podobu kartičky, ktorú ste si zavesili na krk. Oveľa šikovnejší spôsob ako u nás rozšírené vstupenky v podobe náramkov, ktoré len tak ľahko nedáte dole. Ak ste nemali všetko zabezpečené cez internet, tak ste si vstupné  mohli samozrejme zaplatiť aj na mieste. Cena jedného lístku na sobotu bola 31 eur online v predstihu. S prichádzajúcim dňom D sa cena lístkov zvyšuje a na mieste je to vždy tiež o niečo viac, ako to už na podobných akciách býva zvykom.

Problémom nebolo ani odloženie batožiny a kabátov. Všetko prebiehalo rýchlo, miesta pre ne bolo dosť aj napriek obrovskému počtu návštevníkov. Treba tiež zdôrazniť, že stuffákov na akcii, ktorí by Vám v prípade potreby ochotne poradili bolo veľa. Ak neovládate nemčinu, tak sa všade dohovoríte po anglicky, niekedy dokonca aj po slovensky.

Upozorním aj na to, že ak idete na akciu ako cosplayer, je potrebné sa zastaviť pri okienku weapon control, kde Vám odkontrolujú zbrane, ktoré si nesiete so sebou a je možné, že si ich tam po celú akciu budete musieť nechať odložené, tak pozor na to čo si beriete. 😊

Hala 1

Priestory výstaviska sú naozaj veľké. Prvá hala bola zameraná predovšetkým na ukážku tvorivosti rôznych umelcov, ktorí sa tu mohli so svojimi prácami predviesť v plnej paráde.

Išlo predovšetkým o maliarov, šperkárov, výrobcov rôzneho druhu oblečenia, tvorcov komiksov a podobne. Všetko zamerané na tému hry, anime, filmy, seriály atď. Každý mal zriadený stolík podobne ako na trhovisku, kde ste si mohli zakúpiť ich produkty, ktoré boli už na prvý pohľad kvalitné.

Ak máte radi cosplay, tak tu na mieste si môžete kúpiť všetky materiály potrebné na ich výrobu, ktoré musíte inak bežne kupovať cez internet – napr. worbla rôzneho druhu. Zaujímavosťou je, že si tu môžete od umelcov kúpiť aj rovno hotové, nimi vyrobené cosplaye alebo časti cosplayov – helmy, zbrane, brnenia....

Kútik pre svoju prezentáciu tu mali aj známejší cosplayeri. Predávali tu svoje plagáty a fotky, dávali podpisy, radi sa s Vami odfotili a pohovorili si.

Veľkú časť tejto miestnosti zaberala výstava modelov hviezdnych lodí a postáv zo Star Wars. Pre fanúšikov hviezdnych vojen to musel byť raj, ja osobne práve toto až tak oceniť neviem, lebo k nim nepatrím. Konštatujem však, že to bolo pekné. 😊

Časť haly zaberalo miesto pre predstavenie umelcov / hercov, ktorí predviedli napríklad boj so svetelnými mečmi zo Star Wars alebo antické boje, v ktorých ste mali možnosť vidieť ako sa vysporiadať s Minotaurom či Medúzou.

Ak ste si chceli urobiť pamätnú fotku na VIECC, mohli ste tak učiniť práve tu, pri plagátovom pozadí, vytvorenom na tento účel.

Svoje zastúpenie tu mali aj slovenská AnimeShow / IstroCon. V ich kútiku ste sa okrem iného tiež mohli na pamiatku odfotiť pri fotostene.

 

Hala 2

Druhú halu by som označila za raj zberateľov figúrok, sošiek a oficiálnych predmetov z hier, filmov, seriálov, anime. 90 % miestnosti tvorili stánky s týmto matrošom. Musím to povedať jednoducho takto – v tejto miestnosti bolo s prepáčením ľudí ako nasratých a ani sa tomu pri tom všetkom čo tu bolo možné kúpiť nečudujem.

Ak ste práve zberateľ takýchto vecí, máte možnosť si tu na mieste reálne končene pozrieť niečo, čo si zvyčajne kupujete iba cez internet a tu je fajn vidieť ako daná vec hmotne vyzerá, nielen na obrázku / videu a až potom, keď ju kúpite doma. 

Možností tu bolo neúrekom – ceny sa pohybovali od tých dostupných pre bežných ľudí cca 10 – 50 -100 eur až po tie vyššie pre zberateľov už o niečo kvalitnejších vecí v tejto oblasti  - čiže 200 eur a viac, kto je „kajnšmetke“ mohol vycálovať aj okolo 700 - 1000 eur a viac za niektoré dostupné kusy.

Ponuka bola skutočne bohatá. Mňa osobne najviac potešili stánky s predajom zbraní – replík väčšinou mečov, dýk, nožov z hier a filmov. Musím povedať, že aj ich ceny boli dobré a dostupné, keďže sem tam sledujeme ako sa dané veci pohybujú, keď ich hľadáme cez internet. Tu sa dali dokonca kúpiť aj lacnejšie. BruceLee1991 si tu zaobstaral krásnu repliku Raidenovej katany z Metal Gear Rising a Dante repliku katany z Walking dead. Ak si podobnú vec ako katana kúpite, zabalia ju a pre bezpečnosť návštevníkov pošlú do weapon control (ktorú som spomínala na začiatku článku) a tu si zbraň potom pri odchode z akcie môžete vyzdvihnúť.

Sir Draka zaujal obchod, kde ste mali možnosť kúpiť veci vhodné na larp. Bolo tu na výber veľké množstvo oblečenia z textilu až po veci z pravej kože a kožušín. Sir Drako, ktorý sa v podobných veciach vyzná skonštatoval, že ich cena a aj ponuka bola oveľa lepšia ako na Slovensku.

Okrem nakupovania ste v tejto hale mohli skúsiť aj hranie hier – predovšetkým išlo o prezentáciu konzol od Nintenda. Mali ste si tu možnosť zahrať staršie hry na starších konzolách, ale aj najnovšie na Nintende Switch.  Tu musím upozorniť, že nám sa z tohto hľadiska páči viac na slovenských akciách, kde si máte možnosť s kamarátmi zahrať na viacerých platformách a vo väčšom množstve ako tu. Priestor na tejto akcii bol zameraný predovšetkým na nakupovanie.

V zadnej časti haly bola atrakcia, ktorú ste si museli zvlášť priplatiť. Išlo o fotenie s hosťami, ktorí boli naozaj zaujímaví  a svetoví v pravom slova zmysle. Tento rok ste sa tu mohli osobne stretnúť napríklad s hercami ako Jason Isaacs ( hral Luciusa Malfoya v Harry Potterovi), John Rhys-Davies (hral Gimliho v Pánovi prsteňov ), či Adam Brown (Ori z Hobita) a ďalší. Cena za autogram sa pohybovala od 20 do 40 eur a cena za fotku od 30 do 50 eur, podľa toho o akého herca išlo. Všetkých hercov ste mali samozrejme možnosť aj iba vidieť pri svojich podpisových stolíkoch z pár metrov, ak ste sa chceli iba zo zvedavosti pozrieť, že či sú skutoční a musím povedať, že pôsobili naozaj príjemne. Bolo vidieť, že bez problémov komunikovali s každým, kto si zaobstaral možnosť podpisu, fotky s nimi.

Pre tých, ktorí by sa akcie chceli niekedy zúčastniť, by som možno spomenula, že problém nebol ani s jedlom a občerstvením, ktoré sa tu dalo ľahko zakúpiť.

Súčasťou akcie bola aj cosplay súťaž, ktorú sme si chceli pozrieť, ale nakoniec sme sa na ňu nedostavili, lebo sme si nedali pozor na čas a už sa nám nechcelo čakať vo veľkom rade do hlavnej sály. Inak ku cosplayerom , ktorí sa pohybovali na akcii by som povedala, že boli naozaj pekní a ochotní pózovať, ale prekvapilo ma, že ich tam nebolo až také množstvo ako som predpokladala. Možno to bolo spôsobené práve tým, že celá akcia mala aspoň z nášho pohľadu predovšetkým charakter veľkého „trhoviska“ .

 

Na záver by som spomenula, že akcie sa chystáme opäť zúčastniť, hlavne pre veci ,ktoré si tam môžeme v budúcnosti zakúpiť. Pre nás všetkých však srdcovkou aj napriek všetkému zostávajú naše slovenské akcie AnimeShow / IstroCon. Nie, nepredáva sa tu také množstvo vecí ako na VIECC, možno nemajú úplne najlepšie zvolené priestory a svetovú úroveň, ale užívame si ich úplne inak, z iného hľadiska. Je to niečo, čo nám na tejto akcii chýbalo a čo máme možno radšej ako samotné nakupovanie vyššie popísaných vecí.

 

Krátka ukážka nášho videa z akcie :) 

Zároveň, len tak pre zábavu pospájané zábery z mobilu a narýchlo zbúchané dokopy pre pamiatku :)



Prístupov 10896
Kvalita článku
(100%) hlasov 4

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Animeshow 2019
[ 2.4.2019] (príspevkov 21)
COMICS SALÓN 2018
[ 1.10.2018] (príspevkov 86)
Animeshow 2018
[ 3.4.2018] (príspevkov 11)
VIECC 2017 / Vienna Comic Con 2017
[ 19.11.2017] (príspevkov 10)
4everLoserGamers - Comics salón / IstroC...
[ 26.9.2017] (príspevkov 0)
Comics salón / IstroCon 2017
[ 20.9.2017] (príspevkov 9)
Kresby 3
[ 17.11.2015] (príspevkov 48)
Benátky 2015
[ 13.5.2015] (príspevkov 1510)
Animeshow / Gameexpo 2015
[ 10.3.2015] (príspevkov 793)
Moje pokladíky
[ 25.1.2015] (príspevkov 1011)