blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG programalice
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
7
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
ProgramAlice



Animeshow 2019
pridal ProgramAlice 2.4. 2019 o 16:52



 

Animeshow 2019

Polrok prešiel a my sme sa opäť zúčastnili našej obľúbenej akcie Animeshow, tentoraz v zostave BruceLee1991, Sir Drako, Roné a ProgramAlice. Zmena nastala v tom, že ani jeden z nás troch, ktorí pravidelne chystáme cosplay sme ho nemali a nezúčastnili sme sa ani cosplay súťaže.

Bruce a Drako sú slabí a chudobní, nezvládli situáciu. Snažili sa navliecť si aspoň zemiakové vrecia, ale rozdiel medzi nimi a plesnivými zemiakmi tam vidieť aj tak nebol, tak to vzdali.

Ja som chystala kostýmy dva - sústružila som, sekala, hrýzla a lámala. Všetko som vyrobila načas, zabalila do kufru a nakoniec na akcii nerozbalila z jednoduchého dôvodu – skolilo ma počasie. Keďže pre mňa je 30 stupňov stále zima, rozhodla som sa svoje kostýmy použiť až keď bude vonku 40 stupňov, aby som náhodou nezamrzla.

Našťastie sme mali silné želiezko v ohni a to našu Ronku, ktorá nás musela zastúpiť. Roné mala zároveň aj svoju prvú cosplay premiéru - to zvládla na výbornú v kostýme Claire Redfield z Resident evil 2.

Piatok 29.03.2019

V piatok sme do cieľa dorazili my traja už okolo 15:00 a naše prvé kroky smerovali ako inak k jedlu. Celkovo by som tohtoročnú akciu definovala ako „ prišli prasce ku korytu“ , lebo sme tam prejedli asi toľko čo nikdy predtým.

V reštaurácii sa k nám pripojila Roné alias Claire, ktorá sa tu ozbrojila vysokokvalitnou pištoľou z Dráčika a krvavočerveným rúžom značky Ťing-Ťong v tvare mužskej pýchy.

Z reštaurácie sme sa vybrali pozrieť vonkajší areál a ako inak sme hneď smerovali k stánkom s jedlom, aby sme už vopred vedeli čo pôjdeme vyjesť. Potešilo nás, že sme si vonku mohli zajazdiť na koníkoch, zastrieľať z luku a pozrieť na pódiu bojové umenia. Ešte viac sme mali radosť z toho, že sekcia Playstation sa nachádzala v stane vonku, čo umožnilo prístup čerstvého kyslíka nonstop :D Bola tu tiež sekcia hrania na pc, sector.sk tu mal malý kútik a mohli ste sa tu dať aj pomaľovať na telo a tvár.

Vo vnútri to vyzeralo ako zvyčajne, ibaže v sekcii, kde predtým bývalo PS sa teraz nachádzalo Nintendo. Minulú akciu sa na poschodí v uličke bez vzduchu tlačili zahraniční cosplayeri, ktorí tu predávali svoje plagáty a podobne - to sa našťastie tentoraz nezopakovalo. V spomínanej uličke boli retro konzole a cosplayeri boli umiestnení dole na prízemí, hneď prístupní návštevníkom. Na poschodí sa sústredili prevažne umelci so svojou tvorbou a ihrisko, kde sa hrali spoločenské hry.

Bruce sa ako prvý vytratil a išiel do PS stánku na súťaž Tekken. Trvalo to dosť dlho na to, aby sme si my ostatní vyplnili svoj program. Tu musím povedať, že na naše prekvapenie Bruce porazil svojich súperov, všetkým deťom do 5 rokov naokolo povyrážal zuby a vyhral celý piatkový turnaj. Mohol sa radovať z prvej ceny, ale na tú si musel počkať až do nedele.

Drako sa rozhodol zahrať si tradičnú japonskú hru, ktorej názov si nepamätám, ale vraj ide o niečo podobné šachu. Zaujalo ho to až natoľko, že sa mu parilo z hlavy a tak som ja a Roné vedela, že je čas sa vzdialiť - keby mu náhodou tá hlava vybuchla.

Našli sme si aj my dve svoj kútik, kde sme sa usadili. Išlo o Game salón v ktorom mal svoje prednášky sector.sk. Prišli sme práve na začiatok prednášky o hre Soviet repulic, ktorej autor rozpovedal ako sa to všetko s tou hrou začalo a ako sa k nej dopracoval. Bolo to podané dobre, občas sme sa z chuti aj zasmiali, najviac sa nám páčil názov jeho enginu – Blivajz.

Dlho predlho sme sa rozhodovali, na akej prednáške by sme sa mali ešte v ten deň objaviť a napokon sme v plániku našli poklad. Išlo o prednášku u zväzovaní/shibari. Nechceli sme nič zmeškať a preto sme prišli na prednášku už o pol hodinu skôr (stihli sme si tak pozrieť aj známu cosplayerku Reika Arikawa a jej program ako ušiť kimono). K zväzovaniu poviem toľko - všetci sme netrpezlivo čakali na biče, laná a nahé ženy poviazané na lustri. Bruce a Drako si už chceli utekať kupovať laná, že sa budú viazať. Tiekli im sliny od vzrušenia. Hneď si našli aj partie, ktoré si chceli poviazať. Star wars súboj ich mečov a lán, no proste hrozná predstava. S Roné sme sa radšej držali pri sebe, chceli sme im nechať súkromie. Na konci prednášky došlo k názornej ukážke. Bruce a Drako sa predierali davom, lebo chceli robiť modelov, našťastie pre nás všetkých sa im to nepodarilo. Model pre zväzovanie sa stala istá drobná a jemná dievčina a tu ešte len začala show. Na dievčine sa ukazovalo zväzovanie – istá forma lana do tvaru diamantov. Diamant medzi prsami, diamant na bruchu a už keď mal ísť tretí diamant vyskočili Bruceovi a Drakovi oči a bolo po diamante. Jedno je isté. Diamanty zanechali v nich hlbokú stopu a mám taký pocit, že sa budú ešte diať medzi nimi veľké veci. Taký drahokam čo príde sme ešte asi nikdy nevideli.

Inak prednášku viedla Čača, tá má pod palcom aj cosplay súťaž a iné časti programu. Proste baba do koča a aj do voza a aj do lana. Za nás ju musíme pochváliť, lebo skutočne viedla celý prednes tak ako sa má – teda bolo vidieť, že vie o čom hovorí, dokonca to aj učí. Ukázala, že zväzovanie môže pre niekoho byť aj niečo ako spôsob umenia a uvolnenia sa, istý druh meditácie. Bez srandy sa nám jej podanie veľmi páčilo. Dozvedeli sme sa niečo nové, ale aj zistili, že toto asi nie je pre každého.

Inak musím zhejtovať návštevníkov festivalu za jednu vec - nikto asi nehrá Resident evil, lebo toľko ráz čo sme s Roné počuli na jej cosplay Claire Redfield, že: „Aha!Lara Croft !“ To ako naozaj nikto nevie, že Lara Croft nemá červenú bundu !!!!

Deň sme zakončili ako inak jedlom :D

 

Sobota 30.03.2019

Deň sme započali ako inak jedlom. Plný tanier Číny to istí. Ďalej sme sa vrhli na akciu, tu sme pokračovali v jedení – čokoládové wafle, placky, mochi koláčiky, ostrokyslá, langoše, tyčinky, burgre, shushi jedno cez druhé. Bruchá sme už všetci mali ako kotná mačka.

Bruce sa opäť zúčastnil profi turnaja v Tekken. Tu už neboli 5 ročné deti, ale 4 ročné a 3 ročné deti z cudziny, tie ho dali do laty. Držal sa zubami nechtami, ale ani jeho slzy ich neobmäkčili. Skončil ako smradľavá, zneužitá ponožka. Po prehre sa odvtedy pohybuje iba kanálmi.

S Drakom sme si pozreli cosplay súťaž. Nám sa páčil Arthas a Big Daddy, ten bol skutočne bohovský. Tiež boli skvelé kostýmy z rozprávky Ako vycvičiť draka. Inak sa nám zdala tohtoročná súťaž o trošku slabšia, ale možno to bol len náš pocit. Novinkou bol chibi cosplay, v ktorom súťažili malinké detičky so svojimi rodičmi. Pozreli sme aj niečo z karaoke a neviem, či sme si už na to škriekanie zvykli,alebo sme len boli tak prejedení, že nám to už bolo jedno - proste tentoraz sa nám veľa z účastníkov zdalo celkom dobrých a páčili sa nám.

 

Nedeľa 31.03.2019

K tomuto dňu poviem len jedno. Čakali sme na skvelú cenu za prvé miesto Bruca v Tekkene z piatka. Čo to asi bude ? Konzola ? Hra? Lano na diamanty ? Kiežby. Prvou cenou bola reklamná taška PS. Ako aspoň niečo, ale v porovnaní s tým čo dávali po minulé roky a hlavne čo dalo Nintendo je to na zaplakanie. Po zahraní retro hier a ďalšom jedení sme sa kotúľali z akcie preč.

 



Prístupov 18304
Kvalita článku
(100%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Animeshow 2019
[ 2.4.2019] (príspevkov 21)
COMICS SALÓN 2018
[ 1.10.2018] (príspevkov 86)
Animeshow 2018
[ 3.4.2018] (príspevkov 11)
VIECC 2017 / Vienna Comic Con 2017
[ 19.11.2017] (príspevkov 10)
4everLoserGamers - Comics salón / IstroC...
[ 26.9.2017] (príspevkov 0)
Comics salón / IstroCon 2017
[ 20.9.2017] (príspevkov 9)
Kresby 3
[ 17.11.2015] (príspevkov 48)
Benátky 2015
[ 13.5.2015] (príspevkov 1510)
Animeshow / Gameexpo 2015
[ 10.3.2015] (príspevkov 793)
Moje pokladíky
[ 25.1.2015] (príspevkov 1011)